Help - Search - Members - Calendar
Full Version: tool compensation while doing programming with angle
SprutCAM forum > SprutCAM Forum > SprutCAM Robots
kishan
hello,

sir my name is kishan. i m working with kuka robot with a milling application.but i m having problame with the programs while i make program in making tool in angle position.
in sprutcam and in simulation it works correct but when i actually run it on system it behaves abnormal.

so i need your help in this .

hope for the early reply.

thanks and regards,
kishan.
Sprut_UK
Hi Kishan,

Welcome to the SprutCAM forum.
Without some more details it will be difficult to give you a definitive answer as to the cause of the problem.
The initial things to check would be:
  1. Have you checked each operation using the 'Robot axes map' in SprutCAM and resolved any issues found there?
  2. Have you entered the robot base data (as measured by the actual robot) into SprutCAM?
  3. Have you entered the relevant 'Tool Frame' data from the robot into SprutCAM?
these are all important things to do to ensure that SprutCAM and the robot data matches.

Dave
kishan
QUOTE (Sprut_UK @ Jul 18 2017, 08:50 PM) *
Hi Kishan,

Welcome to the SprutCAM forum.
Without some more details it will be difficult to give you a definitive answer as to the cause of the problem.
The initial things to check would be:
  1. Have you checked each operation using the 'Robot axes map' in SprutCAM and resolved any issues found there?
  2. Have you entered the robot base data (as measured by the actual robot) into SprutCAM?
  3. Have you entered the relevant 'Tool Frame' data from the robot into SprutCAM?
these are all important things to do to ensure that SprutCAM and the robot data matches.

Dave

1> i have checked all the operations using "robot axis map" its not resolved.
2>i have entered the robot base data measured by the robot in to the .XML file of sprutcam.
3>about tool frame data i tried to enter it but i am not sure where i entered the data was correct
position so will you guide me where to enter that data.
Sprut_UK
Hi Kishan,

The tool frame data from your robot should be entered using the 'Machine setup' dialogue for your robot in SprutCAM Machining mode:



Once confirmed as correct this can be written into the xml file for your robot.

I hope this helps?

Dave
Sprut_UK
Hi Kishan,

You must set the Tool frame / Tool TCP for the spindle in SprutCAM using the measured data from the robot itself as per my previous post.

The tool lengths are then manually measured and entered using the 'Overhang' setting in each SprutCAM operation. Please see this pdf document produced by SprutCAM which explains this: http://www.download.sprut.co.uk/secure_dow...utCAM_Robot.pdf

I hope this helps?

Dave
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.